Sweet Vilhelmina

Helgen spenderades i Vilhelmina!

Fredag
Jag åkte vid middagstid till Vilhelmina och var framme vid 21-tiden. Naturligtvis tog jag mig en tur och kollade om min gamla lägenhet var bebodd och det var den fortfarande.

Väl framme hos E och A träffade jag min före detta elev G och hon var väldigt glad att se sin nuvarande lärare (E) och sin före detta lärare (jag). Jag var väldigt glad att se henne igen för hon verkade må gott. Hennes kompis var lika glad att träffa mig, fastän jag aldrig hade träffat henne. Vilken rolig tjej!

I vanlig ordning bjöd E och A på underbart god mat, och denna kväll bjöd de på rabarbertiramisu. Ursäkta, men vilken underbar efterrätt! Jag rekommenderar den varmt till alla som tycker om rabarber och tiramisu (vilket bör vara ganska så många). Receptet till denna efterrätt vill jag gärna ha.

Efter efterrätten for jag och E till A och H. På plats var även P. Vi satt ute på balkongen och åt snacks och drack gott. Dagen hade ju varit så varm att det fortfarande på kvällen var svalt och skönt att sitta ute. Efter ett tag kom A också. Så himla kul!

Fin utsikt

När vi kom hem var det dags för att sova. God natt!


Lördag
E väckte oss vid 9-tiden för att vi skulle äta en relativt tidig lördagsfrukost. Och vilken frukost det var! Så gott!

Efter frukost skulle vi åka på skolan för att hjälpa A att bära de grejor som hon fortfarande hade kvar på sitt före detta arbetsrum. Det gick riktigt snabbt. Efter flyttandet av A:s saker så begav vi oss på ICA för att handla lite. Vi hann dessutom med att handla lite dricka samt titta på den nya blomsteraffären.

Till lunch blev det sommarlätt kycklingpaj. Oh... My... God...! Himmelskt god. Det var alltså en kall kycklingpaj med jordgubbar. Mums filibabba! Detta recept vill jag gärna ha.

Vi fixade efter lunch med maten som E och A skulle bjuda på till grillfesten som de skulle ha på kvällen. Detta var några av maträtterna som E och A skulle bjuda på grillfesten:
  • Potatispaj
  • Rödlöksbröd
  • Potatissallad
  • Jordgubbssalsa
  • Olika såser
  • Sallad
Tur att jag var mätt efter lunchen för annars hade jag nog blivit extremt sugen på att smaka på all denna goda mat. Okej, jag smakade på jordgubbssalsan och den var sååå god!

K har blivit stora damen! Hon pratar så mycket och det är så roligt att se henne göra saker som hon inte kunde göra sist jag såg henne. A och A underhöll K utomhus med hennes nya vattenleksak som såg ut som en groda. Det var en vattenspridare. Vattengrodan var nog lite farlig (i alla fall till en början) så vattenslangen var mycket roligare! K fick leka vattenkrig med både A och sin pappa och det var nog väldigt kul. A hade fått vatten på sig från topp till tå, men det var bara skönt i den där tryckande värmen.

Vackert äppelblom och en geting... Humla?

Vi hade bestämt att vi skulle åka och bada, men jag kände mig lite stressad så jag stannade kvar och duschade mig och gjorde mig i ordning. Vi var nämligen bjudna på fördrink hos H och L klockan 15.30 så jag ville vara säker på att jag hann bli någorlunda klar tills dess.

När badgänget återvände, gjorde vi oss i ordning och gick ungefär 20 meter till H och L. H hade väldigt god fransk champagne som hon bjöd oss på. Det kändes väldigt lyxigt.


Vid 17.30-tiden började gästerna att komma. A och H var först på plats och de hade med sig jordgubbar som var doppade i vit choklad. Heaven on earth så gott det var!


Allt eftersom kom fler människor till grillfesten. Det var otroligt roligt att träffa alla igen. När alla var på plats började vi att grilla. Jag kände mig väldigt privilegierad för att jag kunde sitta och dricka min välkomstdrink och vara social. När köttet var grillat åt vi av den goda maten. E är ett geni - hon hade verkligen fått ihop de perfekta tillbehören till köttet. Rödlöksbrödet var underbart! Älgköttet med dess marinad var a match made in heaven! Ja, all mat var så fantastiskt god.


Efter maten fick A och P avskedspresenter nu när de både har andra arbetsplatser än Malgomajskolan. Det kändes riktigt i hjärtegropen!

A:s present - en fin jordgubbsplanta

När presenterna var öppnade fortsatte vi att socialisera med varandra. E ordnade med häftiga tilltugg, bland annat en smördegsaperitif med sardiner. Mums! Vi hann dessutom med att lyssna på musik, slåss lite mot mygg, prata ännu mera, dansa lite grand, ja, vi hade så roligt!

När klockan hade passerat tolv började folk att bege sig hemåt, men festen fortsatte till ungefär 2-tiden. Det hade varit en toppenfin lördag!


Söndag
E väckte mig och A så vi kunde äta frukost ihop innan A skulle bege sig hemåt för hon hade en fotbollsmatch. Frukosten var i vanlig ordning helt divine! Undra om E och A kan adoptera mig? Eller i alla fall anställa mig som nanny? Lönen behöver endast vara deras goda mat.

När vi hade ätit begav sig A hemåt. Jag, E och A hängde i soffan, medan K var väldigt energisk. Vi tittade på tv ett tag och när våra magar började kurra i samband med att P hörde av sig så bestämde vi oss för att äta lunch ihop. Även A och H skulle hänga med på lunchen.

Vi tog oss en promenad till Stenmans och där träffade vi A, H och P. Först hade vi tänkt att äta något lättare på Stenmans, men vi enades om att äta en hamburgare på Frasses. Det passade alldeles utmärkt!


Med mat i magen var det dags att börja bege sig. Det blev kramkalas med P, A och H och därefter hämtade jag min väska hos E och A. Innan jag begav mig så var det tack- och kramkalas.

Jag hann också med att hälsa på C innan jag åkte hem. Vi pratade om allt möjligt! Toppentrevligt!

Bilfärden hem blev väldigt lugn. Toalett- och godisstopp i Storuman, as usual. Inga djur blev skadade, i alla fall inte av min bil - tack och lov för det!

Vilken toppenfin helg det blev!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ros i snö

Julbord i Byske

Lucia