Paltkalas für alle!


Tisdagen den 30 juni var det dags för det årliga paltkalaset i Piteå. Vid Byxtorget i Piteå skulle 3000 paltar utdelas till folket. Självklart var jag där. Köade i gassande sol. Totally worth it, I tell you! Även om det egentligen var för varmt för paltätande, så var det gott gott i gott gott...

Är man uppvuxen i norr så bör man älska palt. Är det inte så? Vi indoktrineras att dyrka palten redan i unga år när man inte bara får palten hemma, utan den serveras till och med som skollunch. Minnen kommer flödande... Vem längtade inte till lunchen på fredagen när palt skulle serveras...? Jo, jag och fler! Palt... Sylt... Smör... Iskall mjölk, gärna flera glas... Det kanske inte är så underligt att så många blir mjölkallergiker på äldre dar...?

Nu försöker vi att lära turisterna att älska palt, och det är väl oemotståndligt...? Väldigt smart idé att bjuda turisterna på palt (jag tror dock att majoriteten av folket i paltköerna är... ja, pitebor...). Vilket minne! Det blir lite av en folkfest... En paltfest! Och dessutom är maten gratis. Kan det bli annat än succé?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ros i snö

Julbord i Byske

Lucia